Hoe een baan als financieel controller te krijgen: Basistips om een baan als financieel controller te scoren

Als je graag met cijfers werkt, dan is een baan als financial controller misschien iets voor jou. Werken als financial controller is een uitstekende manier om je carrière te beginnen en je vaardigheden op te bouwen voordat je naar andere functies overstapt. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn financial controllers verantwoordelijk voor de toewijzing van middelen, het beheer van activa en passiva, en het rapporteren van prestaties aan investeerders of zakelijke partners. Met zoveel mogelijkheden binnen de financiële sector en een groeiende behoefte aan talent, zijn er veel positieve redenen om te overwegen financial controller te worden. Deze blog geeft je de insider tips die je op weg helpen in je zoektocht naar een nieuwe baan.

Financieel controller

Wat is een financieel controller?

Financieel controllers zijn verantwoordelijk voor de algemene werking van de financiën van een bedrijf. Ze rapporteren ook aan andere leidinggevenden en managers over de financiële prestaties van het bedrijf. Financial controllers zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van alle boekhoudkundige taken van het bedrijf, inclusief financiële rapportage en salarisadministratie. Ze zijn vaak verantwoordelijk voor budgettering, salarisadministratie en boekhouding voor externe leveranciers. Financial controllers houden ook toezicht op activa, zoals contant geld, inventaris en debiteuren. Zij moeten ervoor zorgen dat deze activa op de juiste manier worden geregistreerd om de financiën van het bedrijf te verantwoorden.

Functiebeschrijving financieel controller

Financial controllers zijn verantwoordelijk voor het beheer van alle financiële activiteiten binnen een organisatie. Het is hun taak om toezicht te houden op het budget van het bedrijf en te rapporteren over de financiële resultaten van het bedrijf. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het uitbetalen en beheren van de loonlijst van het bedrijf. Dit betekent dat financieel controllers verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van inkomsten, uitgaven en het aantal werknemers. Ze beheren ook de debiteuren, inventaris en liquide middelen van het bedrijf. Dit houdt in dat alle financiële activiteiten nauwkeurig worden geregistreerd en dat het bedrijf over de juiste hoeveelheid geld beschikt.

Hoe scoor je een baan als financieel controller?

Er is veel vraag naar financial controllers en om een baan te krijgen moet je zorgvuldig solliciteren. Werkgevers overwegen vaak alleen kandidaten met ervaring in de boekhouding, dus je zult relevante ervaring in je cv moeten hebben. Bovendien wilt u uw sollicitatie kracht bijzetten door blijk te geven van inzicht in financiële terminologie. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt met projectbeheer, gebruik die dan om je begrip van de term “budget” aan te tonen. Als je ervaring hebt met operations, gebruik die dan om je begrip van de term “kosten” aan te tonen. Schrijf een cv dat uw ervaring en kennis benadrukt op een manier die zich vertaalt in de taal van een financieel controller.

Conclusie

Zoals u ziet, is de baan van financial controller een goedbetaalde, uitdagende carrière. Als je graag met cijfers en boeken werkt, is dit de perfecte baan voor jou. Je krijgt tal van mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te leren en ervaring op te doen in de financiële sector. Begin vandaag nog met het opbouwen van je cv en je kunt binnen de kortste keren aan de slag als financial controller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.